Ja gribat sauciet mani par nepatriotu

Izdomāju palasīt Blackhalt ielikto Saeimas sēdes stenogrammu un beidzot sapratu, par ko tad ir viss pēdējo dienu cepiens, kura sausais atlikums, diemžēl, vai par laimi ir jaunākā spārnotā frāze – “Aizver MUTI!”

A vot – izrādās, ka viss cepiens ir par tādu lietu, ka no Saeimas juridiskās komisijas bija nācis priekšlikums izsvīrtot divas dienas ārā no to dienu saraksta, kurās visām privātpersonām ir jāpaceļ valsts karogs, vai arī valsts policija no jums nokāsīs piķi.

Patiesību sakot, priekšlikums manā uztverē ir pareizs, cita lieta, ka izvēlētās dienas – 1. maijs un 11. novembris – nebija tās veiksmīgākās. Tad jau drīzāk, manuprāt, vajadzēja izsvītrot ārā visas tās neskaitāmās sēru dienas.

Tas, ko es vēlējos gan teikt ir cita lieta. Manuprāt VISPĀR nevajadzētu būt NEVIENAI dienai, kurā būtu OBLIGĀTI (vai arī jums VP liks maksāt sodu) jāizkar karogs. Kāpēc? Ļaujiet pamatot – ja tu esi savas valsts patriots – tad tu to karogu tāpat izkārsi, un tās dienas, kurās es šo karogu pats izkārtu, ja man būtu sava privātmāja, būtu šīs – 4. maijs un 11. un 18. novembris. Tiesa, ja man būtu privātmāja, pārējās dienās pie tās plīvotu vimpelis, bet tā jau ir cita saruna.

Izrādās mūsu valstī ir veselas 14 dienas, kurās obligāti ir jāizkar valsts karogs. Vai jūs, kas šo lasat, esat spējīgi, tā no galvas, neskatoties kaut kādā kalendāritī, nosaukt kaut pusi no tām? Un nedod dievs tu aizmirsti kaut vienu no šīm dienām tā uzreiz VP ir klāt kā likta.

TB/LNNK šo absurdo situāciju, protams, pamato ar saviem mazvērtības pilnajiem tekstim, ka, lūk, ja nebūs šajās dienās obligāti jāizkar, tad mēs neieaudzināsim tautā patriotismu, vēl vairāk tur tajās diskusijās parādās tādi reducto ad absurdum apgalvojumi, ka ja mums vairs nebūs obligāti jāizkar valsts karogs, tad tikpat labi varam arī atcelt valodas un pilsonības likumus.

Kas par fantastisku bullšitu. Patriotisms ir katra indivīda iekšējā lieta. Tāpat kā katra indivīda iekšējā lieta ir attieksme pret valsti. To nekādi nevar radīt piespiežot cilvēkus kaut ko darīt, kaut kādos datumos. Nu nebūs šīs, vai arī jebkuras citas valsts iedzīvotāji vairāk patriotiski no tā, ka viņus ar varu kaut kādās dienās spiedīs celt karogus.

Tāpat nobeigumā vēlējos pateikt tādu lietu – valsps patriots tu vainu esi katru dienu, vai arī neesi vispār. Karoga izkāršanai noteiktos datumos ar to nav nekāda sakara.

6 Thoughts.

  1. Satistikai: bez ilgaam paardomaam speeju atcereeties shaadas karogu dienas:
    18.nov., 11.nov., 4.maijs, 21.augusts, 25.marts, 14.juunijs/vai juulijs? (otra izsuutiishanu diena) 13.janv. Puse ir ;)

  2. A vot vispār interesanti – tie džeki saeimā diskutējot minēja, ka izkarāmās dienas ir 14. Nupat apskatījos likumā un atradu tikai 11 dienas, kurās būtu jāizkart karogs:

    5) pie Saeimas, Ministru kabineta, republikas pilsētu un novadu domju, visu veidu iestāžu, uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) un organizāciju ēkām, kā arī dzīvojamām ēkām 16.februārī, 24.februārī, 25.martā (sēru noformējumā), 1.maijā, 4.maijā, 14.jūnijā (sēru noformējumā), 17.jūnijā (sēru noformējumā), 4.jūlijā (sēru noformējumā), 11.novembrī, 18.novembrī, decembra pirmajā svētdienā (sēru noformējumā);

    Tiesa ne 13. janvāra, ne 21. augusta starp šajām dienām nav :)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *